24. marraskuuta 2014

Bambun metsästystä

Olen etsinyt ja etsinyt Novitan Bambu-lankaa ja annoin vihdoin periksi ja käännyin Novitan verkkokaupan puoleen. Sielläkin oli suurin osa väreistä loppu, mutta onneksi tuota meille niin hyvin passaavaa mustaa lankaa oli vielä jäljellä. Tilasin useamman kerän ja nyt onkin valmistunut mustaa tiskirättiä ihan urakalla. Eri kuviolla jokainen.



Samalla tilasin omaan keskeneräiseen pitsitunikaanikin Miami-lankaa, sitäkään en ole löytänyt mistään kaupasta nyt syksyllä. Onneksi verkkokaupassa oli sitäkin oikean värisenä, muuten olisi jäänyt tunika ilkeästi rinnan kohdalta kesken. Sain jo tunikan pääteltyä, mutta sivusaumat on vielä ompelematta. Kunhan saan ne ommeltua, laitan tunikastakin parempaa kuvaa tulemaan.


Nyt vielä hetki puikkojen kilinää, sitten ystävän kanssa kundaliinijoogaan mieltä rauhoittamaan. Tänään tulee kyllä jokaikinen sat nam tarpeeseen!

21. marraskuuta 2014

Vähällä käytöllä

Meidän makuuhuone on ollut aina aika vähällä käytöllä päivisin. Joskus harvoin olen käynyt siellä ompelemassa tai pojan kanssa lukemassa sängyllä. Viereisessä pojan huoneessa olemme alkaneet tänä syksynä viettämään enemmän aikaa leikkien ja puuhastellen ja siinä samalla olen innostunut laittamaan meidänkin makuuhuonettamme hieman viihtyisämmäksi. Tämä entinen mäntypaneelitaivas miellyttää edelleen valkoisena silmää todella paljon.


Olohuoneen takan reunukselta häädön saaneet Kivi-tuikut päätyivät makuuhuoneen lipaston päälle. Lipaston päällä on myös monista meille tärkeistä hetkistä valokuvia, niitä on ihana pysähtyä katselemaan ja muistelemaan yhteisiä hetkiä. Tuikkukippo on täynnä vaniljantuoksuisia tuikkuja, mun ehdottomia lemppareita ovat Ikean vaniljatuikut.



Ikeasta lähti kesällä matkaan edullinen ja yksinkertaisen kaunis vaatetanko. Pitkään mulla oli vaappuva ja kiikkuva ja välillä jopa maahan räsähtävä muutaman euron vaatetanko, joka oli ulkonäöltäänkin aivan kamala. Aika monta kertaa ehdin keräillä vaatteita lattialta, mutta tyydyin käytettynä ostettuun versiooni, kun en vaan löytänyt mistään uutta edullista ja kaunista. Kunnes kävimme jotain ihan muuta Ikeasta etsimässä ja tämä tanko pysäytti.



Edelleen makuuhuone kaipaa jotain, ehkäpä jotain väripilkkua? Valkoinen makuuhuone tulee olemaan jatkossakin pääväriltään, sillä aamuisin ja varsinkin kesäaamuisin makuuhuone oikein kylpee valossa. Mun vaatteetkaan ei toimi väripilkkuna, aika mustavalkoista settiä näyttää olevan vaatetangolla.. 

Ihanaa, huomenna aamulla saa toivottavasti nukkua kello kuutta pidempään. Voisikohan sitä tehdä tilauksen aamukahveille sänkyyn? 

Rentouttavaa viikonloppua meille kaikille!


8. marraskuuta 2014

Bambua puikoilla

Vaikka pyhästi itselleni lupasin, etten aloita uusia neulontatöitä, en malttanut olla kokeilematta bambulangasta neulottuja tiskirättejä. Aikaa yhteen tiskirättiin meni  muutama tunti, kuvioksi valikoitui tässä ensimmäisessä pidennetty helmineule. 


Kotoa löytyi jotain vanhaa punertavaa Dropsin bambulankaa pieni kerä ja päätin kokeilla, vaikka vyöhettä ei enää ollut eikä mulla ole sen tarkempaa tietoa langan sopivuudesta tiskirättiin. Värikään ei suuremmin silmää miellytä, mutta sainpahan langat käyttöön ja testattua toimivuutta. Viikonlopun messuilta löysin Handmade-nauhaa, jota ompelin pienen pätkän rätin reunaan. 


Otin jo tiskirätin käyttöön ja hyvinhän se pyyhkii! Ja mahtavinta on, että sen voi heittää pesuun ja käyttää yhä uudelleen! Ensi viikolla siis vain lankakaupoille Novitan harmaata ja mustaa Bambua ostamaan ja erilaisia malleja kokeilemaan - Novitan Kevät 2013 -lehdessä oli monta kivan näköistä mallia tiskirätteihin. Nämä ovat niin nopeita tehdä, että meidän perhe taitaa hiljalleen siirtyä ekologisempiin pestäviin tiskirätteihin. :)

Mukavaa viikonloppua, täällä se taitaa sujua sohvalla viltin alla kuumeillessa ja neuloessa!

5. marraskuuta 2014

Aikamatka menneeseen

Jäin tuota mustan määrää kotonamme pohtimaan yhden lukijan kommentin luettuani ja lähdin katselemaan vanhoja kuvia muutaman vuoden takaa. Silloin kun meillä oikeasti oli paljon mustaa. Ja löytyihän niitä kuvia. Tuo tumma värimaailma oli kyllä mun mieleen suuresti, mutta tämän hetken vaaleampi ilme kotona kyllä miellyttää silmää enemmän. Tuohon suht mustaan sisustukseen tuli jo aika ähky ja mustaa näkyi muutaman vuoden ajan vain vähäisinä pilkkuina kotona. 



Kuvassa nakottaa vielä meidän syksyllä tähtien taa leikkimään lähtenyt Leevi-kissammekin. Ikävä! 

Olohuone tänään, onhan tuossa eroa. Hieman pesämäisempi fiilis tässä tämän päivän lookissa.


Musta sohva, mustat matot, musta säkkituoli - ehkä olikin syytä vaihtaa kodin pääväriä. Aika mustalta tuo muutaman vuoden takainen koti näyttää.. Paljon on kuitenkin vielä vanhaa tuttua tämän päivän kodissa, esimerkiksi tuohon Keep calm -posteriin en varmaan ihan äkkiä kyllästy. 




Kuvia katsellessa on tässä hieman havaittavissa eroa entiseen. Jotenkin tuo entinen on mun silmään ollut hieman riisutumpi, meillä on tainnut hiljalleen tavaran määrä lähteä nousuun.. 

Ihana aikamatka menneeseen, muuta en suuresti noista tunnelmista kaipaa, mutta kisua tekisi mieli pitää sylissä ja rutistaa.


1. marraskuuta 2014

Palmikkosukat

Mulla on tapana aloittaa aina uuden kauniin mallin löydettyäni uusi neulontatyö. Ja ne kesken olevat työt jäävät odottelemaan aikoja parempia.. Tällaiset palmikkosukat löysin lankakoristani, kun etsin taas uuteen työhön jämälankoja - toinen sukka valmiina ja toista tehtynä vain muutama sentti. Olen nämä varmaan aloittanut viime talvena, mutta jostain syystä ne ovat hautautuneet uusien lankojen ja neulontatöiden alle. Ohjekin oli hukassa ja aluksi jouduin kokeilemaan jonkin verran, että sain kuvion toisessakin sukassa samanlaiseksi kuin ensimmäisessä. Löysin onneksi lehdenkin (Novita-lehti Kevät 2011), sillä kantapään kohdalla alkoi jo vähän mietityttää silmukoiden määrä. Samasta lehdestä olen muuten tehnyt itselleni joogasukat ja pojalleni isoäidinneliöistä torkkupeiton - paljon loistavia ideoita ja malleja täynnä tämä lehti. 

Sukissa lankana on Seitsemän veljestä Grafiitti, jota jäi muutama kerä neulosmekostani ylimääräiseksi.


Nyt tein pyhän päätöksen, etten aloita yhtään uutta työtä ennen kuin olen saanut loppuun kaikki tällä hetkellä kesken olevat työt. Kovasti vaan polttelisi kokeilla bambutiskirättien neulomista, mutta ehkä mä ehdin niitä kokeilla joulukuussakin. Tänä iltana työn alla on se iänikuinen pitsitunika tai pojan villatakki, katsotaan mikä fiilis neulojalla on.

Tässä vielä kuvaa kokonaisuudessaan sukista, palmikkokuvio jatkuu varteen asti ja ympäri koko varren.


Hiljalleen mä nämä keskeneräiset työt selätän, sillä uudet ideat polttelevat kovasti ja joululahjat odottavat tekijäänsä. Tänään ostin messuilta aivan ihania nauhoja, nappeja ja kirjan kirjoneulonnasta, jotka taas osaltaan innoittavat kaiken kivan näpertämiseen.

Mutta nyt hetki puikkojen parissa, lasi viiniä ja sivusilmällä leffaa. Ihana lauantai-ilta pitkästä aikaa kotona, omalla sohvalla, omien miesten kanssa. Leppoisaa.

P.S. Rantakallion rouvaa voit seurata nyt Facebookissakin. :)